Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Ayvalık-Küçükköy'de tarihi binaların tespiti yapıldı

Ayvalık-Küçükköy

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görevlileri Ayvalık İlçesinde bir dizi çalışmalarda bulundu.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü görevlileri Ayvalık İlçesinde bir dizi çalışmalarda bulundu.
Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu görevlileri, Ayvalık’ta yapılan ve 3 gün süren toplantılarda Küçükköy Mahallesinde yer alan yapılardan eski eser niteliği taşıyan 60’tan fazla binanın tespitini gerçekleştirirken, ayrıca burada koruma amaçlı imar planı çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tarihi ve kültürel eserlerin korunmasını çok önemsediğini belirterek, “Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu görevlileri ilçemize gelerek 3 günlük bir çalışma yaptı. Bu çalışma kapsamında Küçükköy Mahallemizde bulunan 60’ın üzerinde binan kayıt altına alındı. Küçükköy Mahallemiz de deniz, kum, güneş turizminin yanında tarihi kimliğiyle turizm alanında yerini alacaktır.” dedi.
Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesinde incelemelerde bulunarak bölgedeki tarihi yapıların kayıt altına alınması çalışmalarına başlayan heyet içinde; Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doçent Doktor Murat Taş, başkan yardımcısı Doçent Doktor Bülent Nuri Kılavuz, Kurul Müdürü Serpil Arık ve kurul üyeleri Doçent Doktor Oğuz Alp, Yardımcı Doçent Doktorlar Nazire Diker, Mevlüde Kaptı ile Mimar Işıl Gençoğlu ve Hukukçu Kazım Karabulut yer aldı.



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false